Контролата между Марица и Ботев (Пд) бе прекратена скандално при резултат 1:0 за „канарчетата”. Футболистите на тима от Източната „Б” група не излязоха за второто полувреме на проверката, след като така им нареди президента Рангел Берберов.

Това стана в знак на протест срещу съдийството на Руслан Минчев. „Няма да позволя повече съдиите да се подиграват с нашия отбор. Въпреки че сме от „Б” група, ние също имаме достойнство и затова второто полувреме на този мач няма да се играе”, каза Берберов на полувремето.

Повод за гнева на боса стана отсъдената от съдията Руслан Минчев в 43-ата минута дузпа в полза на Ботев. Интересното бе, че преди да даде наказателния удар, помощникът му Костадин Стоев вдигна флага, че футболист на „канарчетата” е в засада. Главният съдия не уважи сигнала на своя асистент и даде дузпата, която бившият играч на Марица Георги Христов превърна в гол. Така Ботев поведе с 1:0, но това не се хареса на маричани, които решиха да не доиграват мача.

Берберов бе убеждаван на почивката от нападателя на „канарчетата” Георги Христов срещата да продължи, но босът бе непреклонен. Това обаче не развали празника на близо 2000-те привърженици на Ботев, които бяха заели места на стадион „Пловдив”. Още в началото ултрасите обсипаха пистата с димки и канонада от бомбички. След скандалното прекратяване на мача привържениците продължиха да викат за любимците си, които излязоха на терена и проведоха двустранна игра. По този начин Ботев на практика постави рекорд у нас, като проведе занимание пред 2000 души.