Юсейн Болт сподели пред камерата на CNN любопитни неща за живота си.

"Шансовете ми да спечеля трите златни медала (в дисциплините на 100 метра, 200 метра и щафета) за трети път на олимпиадата през 2016 в Рио са 100 процента. Докато съм във форма не смятам, че ще мисля за загубването на каквото и да е. Знам на какво съм способен. Знам какво ми е коствало. Това е най-важното - никога не съм притеснен. Знам, че Джъстин Гатлин е бърз. Той се справя страхотно. Но съм сигурен, че ще бъда готов всеки момент до Световното първенство през 2017. После се оттеглям", каза Болт.

"Засега се чувствам все още в разгара на силите си. Обаче без съмнение това е много трудно. За да бъда така отдаден са нужни доста жертви и лишения. Най-тежък за мен е хранителният режим. Трябва да спра вредната храна. Понякога просто ми идва отвътре да хапна нещо по-нездравословно. Най-голямата ми слабост ли? Ами, навик ми е да стоя до късно вечер. По-специално да играя видео игри или да гледам някой филм. Това е най-трудното - да си лягам рано.
Хванал съм се на бас с няколко приятели дали ще напълнея след края на кариерата ми. Но, по дяволите, не! Това е едно от нещата, в които съм убеден! Хората ми казват, че съм същински мързеливец и две години по-късно ще съм дебел. Е, ще видим...", каза още Болт.

"Ще направя всичко по силите си, за да остана възможно най-близо до леката атлетика. Определено работата ми с фондацията ще помогне. Искам да съдействам на децата. Да ги окуража и надъхам да се захванат със спорта. Просто да тичат, да се движат, защото това е супер!", сподели спринтьорът

"Ще го кажа направо - аз съм все още способен на световни рекорди. Казвам го всяка година - ако почна сезона без проблеми, знам, че разбиването на им ще бъде лесна задача!", завърши световният рекордьор в спринта.