Младежкият национал Николай Димитров замина рано сутринта за Лондон, където ще изкара седемдневни проби в Арсенал. Талантът отпътува с мениджъра от агенцията на Лъчезар Танев Трайчо Соколов.

Надеждата на Левски и българския футбол направи впечатление със златистите си обувки. Димитров призна, че си носи талисман в багажа. Хичо старателно държеше в ръцете си книга. "Тя е на английски с футболните термини. Английския го упражнявам с Ричи и Дайо от Левски", сподели Димитров пред "Гонг".

Николай Димитров каза, че ще гледа днешното дерби между Арсенал и Челси от трибуните на "Емирейтс стейдиъм". "Ще пристигнем рано и ще гледам мача. Ще трябва да сменя цветовете", заяви Димитров на аерогара "София".

Димитров призна, че не е спал много през нощта. "Спах много малко, не защото отивам на проби в Арсенал, а защото полетът е ранен и можеше да се успя", отбеляза с чувство за хумор нападателят на Левски.

От утре се очаква той да започне занимания с тима на "топчиите" под ръководството на Арсен Венгер, който го покани на пробите.

Николай Димитров отбеляза преди заминаването си за Лондон, че очаква спокойно срещата си с френския специалист. "Доколкото съм чувал, той е много земен човек. Мисля, че няма да имам никакъв проблем, ще се разберем", отсече Хичо.

"Отивам на седемдневни проби. За цена е много рано да се говори, защото още няма становище дали оставам, или не. Нека не го коментираме това. В договора ми няма определена сума, за която може някой отбор да ме купи", каза Ники Димитров пред трите медии, които го изпратиха за Лондон.

"Ласкае ме фактът, че Венгер ме е поканил. Виждаме, че той събира играчи от знайни и незнайни държави, а те после стават страхотни футболисти. Стоилов, персоналът в Левски и съотборници ми се обадиха за да ми пожелаят успех. С Божката Митрев се видяхме, но той не ми е само съотборник, а и приятел. Всички в Левски ми желаят късмет", допълни младата звезда на "сините".

Хичо заяви, че знае какво да говори, когато отиде на „Емирейтс”. Крилото ще спести суперлативите си по адрес на любимия си футболист - Кристиано Роналдо и сънародника си Димитър Бербатов, които играят за най-големите противници на Арсенал – Манчестър Юнайтед и Тотнъм.