Новият ЦСКА ще може да разчита на пълна подкрепа от страна на Сектор "Г", това стана ясно на днешната пресконференция на "червените" фенове. Запалянковците предупредиха юношата на червените Александър Бранеков, че словоизлиянията му от преди два месеца ще му бъдат простени, но за последно. Освен това феновете направи прогноза, че след година техният отбор със сигурност ще е в "Б" група, докато вечния съперник може да се озове при аматьорите. Те не пропуснаха да се изкажат не особено ласкаво и за Лудогорец.

"Това, че Гриша Ганчев се зае да оздрави клуба, изплащайки задълженията, ни дава оптимизъм. За 20 години той е доказал, че знае как се прави футбол в България. Г-н Ганчев е доказал се в спорта мениджър - и в борбата, и в мотокроса", казаха запалянковците по адрес на новия собственик на ЦСКА.

Що се касае до Бранеков, който след загубата на червените от Ботев с 0:2, изхвърлила Левски от първата шестица за сметка на канарчетата заяви, че се отказва ЦСКА, феновете са категорични: "Даваме му последен шанс, надяваме се, че това е било плод на афект, а не наистина се е отрекъл от ЦСКА. Иначе е сърцат футболист, играе с желание, но наговори куп глупости. Дано изкупи грешката си на терена със сърцата игра. Той го може", обявиха запалянковците, които са категорични, че няма да търпят издънки във "В" група.

"Измъчени победи, да не говорим за равенства и загуби, трудно ще се приемат. Дано да не им тежи това, но не вярвам.

Радващо е, че имаме 25 българи в състава. Това са футболисти с голям потенциал.

С лекота ще завършим сред първите 5 в "А" група.

На младите тове е техният шанс. Дано да се докажат. Трамплинът за Европа винаги е бил ЦСКА. Да се надяваме това ядро от български футболисти ще се запази. Имаме 2 години, в които да положим основите и градим. Когато се завърнем в "А" гурпа, ще сме кандидати за титлата.

ЦСКА няма кой да го бие. Тук е работата на треньорския щаб - да мотивира играчите. Щом излезем на терена, трябва да побеждаваме. Трябва да бием, да трупаме голова разлика и да завършим много напред пред другите. Миля, че преди време един отбор завърши с 30 точки разлика пред останалите, ние можем да я увеличим."

След това феновете бяха попитани дали ще им липсва "А" група и мачовете срещу Левски и Лудогорец.

"Сигурни сме, че на мачовете на ЦСКА във "В" група ще има повече публика, отколкото на тези в "А" група. Имаме едно притеснение, че ние ще сме в "Б" група, а те - във "В" през следващата година. Бихме ги достатъчно през последните 2 години. Но можем да се срещнем за Купата", казаха те по адрес на Левски, след което продължиха с Лудогорец.

"Лудогорец е изкуствено създаден отбор. Вярно, силни са, наляха се много пари, но няма да ни липсват. С Реал имаха 40 000, а после, срещу нас, 16 човека. Няма да ни липсват и условията на стадиона в Разград. Карат ни да ходим боси по някакви ливади. Няма да ни липсват, дано скоро да ги няма и тях, защото това са отбори-еднодневки."