Благой Иванов продължава да изумява специалистите в света на бойните спортове с безупречните си изяви на ринга.

На бойната галавечер в Кънектикът преди няколко дни, Багата буквално размаза Дерик Мемен, пращайки го в болница, а и защитавайки успешно световната си ММА титла в WSOF.

Както самият ни боец загатна пред "Труд", евентуалният му следващ опонент на ринга е планетарният номер едно и шампион на най-популярната бойна верига в света UFC - Фабрисио Вердум.

В момента се водят усилени преговори с промоутърите на бразилеца за провеждането на сблъсък между двете звезди.

Мач на Благой с Вердум би бил равносилен на този на Кубрат Пулев с Владимир Кличко, тъй като бразилският ветеран е истинска легенда в своята сфера.

Роден през далечната 1977-а година в Порто Алегре, Фабрисио впечатлява не само със своите 193 см и 107 кг, но и с безупречна визитка - 26 ММА срещи, 20 победи, 6 от които с нокаут.

Вердум е носител на черен колан по бразилско жиу-жицу, джудо и муай тай. Двукратен световен шампион по жиу жицу, европейски номер едно в същия спорт.

Фабрисио Вердум е първият боец, победил легендарния Фьодор Емеляненко в ММА двубой. Благой Иванов пък е един от малкото с победа над Последния император в сблъсък по самбо от Мондиала през 2008-ма година.

Още един параметър, съгласно който Багата и Киборга са гаранция за драматичен, атрактивен и непредвидим двубой!