Футболистът на Манчестър Юнайтед Хавиер Ернандес е претърпял операция заради счупена ключица. Чичарито е аут от терена за 4 седмици.

При това положение Чичарито няма да играе за Мексико на турнира КОНКАКАФ Голд къп, обявиха от футболната федерация на страната.

Ернандес се е контузил по време на контролата с Хондурас в Хюстън в сряда - част от подготовката на двата отбора за започващия другия вторник регионален турнир.

27-годишният нападател на Манчестър Юнайтед, който през последната година беше под наем в Реал Мадрид се сблъска със защитника на Хондурас Брайън Бекелес и пет минути преди края на първата част беше заменен.

"Хавиер Ернандес претърпя успешна операция на ключицата тази сутрин. Бяха му поставени две пластини, които са фиксирани с шест винта на дясната ключица", коментира лекарят на мексиканците Херардо Агияр на страницата на Футболната федерация. "Прогнозите са при добро възстановяване за четири седмици отсъствие от терена".

Селекционерът на "ацтеките" Мигел Ерера повика в състава Хавиер Ороско от местния шампион Сантос Лагуна за мястото на отпадналия Чичарито. "Съжалявам, че ще трябва да играя заради човек, който е контузен. Чичарито е изключително важен за националния отбор. Но ще се опитам да взема моя шанс и да помогна на отбора да спечели купата", каза Ороско