Финансовият благодетел на Ботев (Пд)-Румен Чандъров говори открито за бъдещите перспективи пред пловдивския тим. Собственикът на частната школа „ДИТ" обяви, че има дългосрочна стратегия за развитието на клуба, обявявайки че неговият годишен бюджет няма да надхвърля 2-3 млн. лева. Идеята му е след време, Ботев да генерира достатъчно приходи, чрез които да се самоиздръжка.

Чандъров обеща, че ще продължи строежа на стадион „Христо Ботев", споделяйки че има добри взаимоотношения с пловдивската община.  Благодетелят не смята да последва модела на развитие на Лудогорец, а точно обратното. Ботев ще дава шанс на талантливи български футболисти. Ето какво сподели той пред колегите ни от „Спортал".

„Годишният бюджет на Ботев (Пловдив) ще бъде 2-3 милиона лева. Всичко трябва да се случи постепенно. Нашата цел е да изградим един стабилен клуб, който след време да премине на самоиздръжка. Защо не и да печели. Така няма да бъде зависим от никого. Аз не търся никакви дивиденти от Ботев. Важното е да успеем да изградим добър тим, съставен от млади и перспективни играчи. Конкретна цел не сме си поставяли. Все пак ще кажа, че не обичам да бъда втори или трети, но за всичко си има време".

„Футболът е по-специфичен бизнес, но знам как да го ръководя. Ако пък не успея, ще дойде ред на някой друг. Но не вярвам това да се случи. Ние сме изградили дългосрочна стратегия, която смятаме неотлъчно да следваме. Не желаем да бъдем еднодневки".

„Смятаме да инвестираме в стадиона, тъй като феновете заслужават да гледат Ботев на едно модерно съоръжение. Лудогорец няма да ставаме. Смятаме да градим отбор от млади играчи. Не случайно наблягаме на школата. Както знаете, моята школа ДИТ се развива добре и вече може да се похвалим, че сме шампиони в една от възрастовите групи. Ботев Пд е един от най-големите клубове в България. Отбор с потенциал и многобройна публика. Призовавам феновете да подкрепят тима, тъй като имаме нужда".