Старши треньорът на Етър Калоян Чакъров обяви имената на тримата футболисти, на които няма да разчита през новото първенство. Това са юношите Калоян Калчев, Юсмен Кадир и Захари Захариев, предаде Велико Търново - Спорт.

„Някой ден отново може да разчитаме на тях, ще продължим да наблюдаваме развитието им", коментира Чакъров. Твърде вероятно е тримата да отидат в „Павликени", откъдето вече обявиха, че ще чакат всички освободени от „Етър" играчи. Четвърти юноша - Алиш Хаджимустафа, ще бъде ползван само при юношите старша възраст. Той получи десетдневна почивка и от 4 август започва тренировки с Борислав Евтимов при старшата възраст.

Ново име в „Етър" е Калоян Ангелов, който играе като десен външен халф. Роден е на 5 август 1987 г. През последния сезон той игра в „Б" група с отбора на „Витоша" (Бистрица).

Калоян Ангелов е юноша на „Локо" (Сф), играл е още за молдовския „Зимбру", италианския „Касалеоне", „Видима-Раковски", „Спортист" (Своге), „Янтра" и „Шумен". Ангелов бе част от „Зимбру" през сезона 2009/10 г., но след като молдовците не успяха да се класират за евротурнирите, продължи кариерата си в Италия.

В тима засега остават и другите 4 нови имена - централните защитници Благовест Ботев и Борислав Джарнавлиев, халфът Алекс Згрипаров и нападателят Борислав Иванов. Четиримата ще бъдат наблюдавани и в утрешната контрола на „виолетовите" в Бургас. Сигурни от новите попълнения са Иван Петков и Николай Петров.

В събота от 18:00 ч. в Бургас етърци гостуват на доскорошния член на „А" група „Черноморец".