Рафаел Надал стана поредната тенис звезда, стартирала с чиста победа участието си в "Уимбълдън".

Испанският ас не срещна особени трудности срещу Томаш Белучи, налагайки се с 6:4, 6:2, 6:4. Матадора не остави съмнение в превъзходството си и не допусна да бъде поставен под напрежение от 42-ия в света.

Във втория гейм при 15-30 на свой сервис Надал опита къса топка, но тя се спря в мрежата. Той отрази първия брейкбол със силен сервис, а после с още един докара нещата до дюс. Матадора продължи да си помага с началните удари и в крайна сметка удържа подаването си.

В петия гейм с бекхенд уинър стигна до 15-40 и пробивът стана факт с още един печеливш удар - този път по правата. Надал допусна изравняване, след като дръпна с 30-0, но все пак затвърди. С още един пробив резултатът стана 5-2 и Надал сервираше за спечелването на сета, но след като изостана с 15-40 позволи единият брейк да бъде върнат след двойна грешка. Белучи взе гейма си да се доближи на един до испанеца, но от втория си опит Матадора приключи първата част, давайки само една точка на опонента.

Вторият сет започна перфектно за бившия №1 в света, който дръпна с 0-40 и от втория си опит отново проби Белучи. Надал продължи да притиска бразилеца на ретур и с нов брейк дръпна с 4-1. Белучи стигна до две възможности да отрази единия пробив при 15-40, но Рафа го отказа с тежки сервиси и предреши изхода и на втория сет.

Белучи вече нямаше какво да губи и си вдъхна кураж с пробив за 2-0 в началото на третата част. Ефектът обаче не бе продължителен и Надал осъществи моментален рибрейк с перфектен минаващ удар от бекхенд при 30-40 в третия гейм. Нататък Рафа нямаше големи затруднения. Той проби отново за 3-2 и затвърди с лекота, като до края на изпусна брейка аванс и се класира за втория кръг, където ще срещне Дъстин Браун.