Новият страши-треньор на Литекс Миодраг Йешич даде пред БТА първото си интервю след завръщането си в България. Сръбският специалист заяви, че целта пред тима от Ловеч остава спечелването на Купата, тъй като в първенството шансовете значително са намаляли след многото издънки.

 

"В отбора на Литекс има криза на резултатите, но аз имам доверие в клуба и футболистите и за това се съгласих да стана старши-треньор. Може би кризата е психологическа, а момчетата не са забравили да играят футбол. Всяка година целта на Литекс е да играе в европейските турнири. Така че ще се опитаме да спечелим Купата на България, но няма да занемаряваме първенството. По-точно - ще се опитаме да спечелим Купата на България като трофей за Литекс, а в първенството ще се опитаме да играем максимално добре във всеки мач”, обясни Йешич.

 

Сърбинът смята още, че няма да има проблеми с опознаването на отбора, тъй като ще изгледа няколко касети с играта на новите му подопечни. „Познавам добре някои футболисти на Литекс, а с новите ще се запозная с помощта на видеокасети. Колкото до футбола в България, той ми е познат".

Днес от 15,00 часа Миодраг Йешич ще води тренировката на отбора на Литекс.