С гол на Питър Крауч в 80-ата минута Тотнъм победи Милан с 1:0 на "Сан Сиро" в първи мач между двата отбора от 1/8-финалите на Шампионската лига. В 94-ата "росонерите" вкараха гол след задна ножица на Златан Ибрахимович, но попадението беше отменено заради засада на шведа.

Срещата започна изненадващо с по-уверени действия от страна на англичаните. Тотнъм беше близо до попадение в 11-ата минута, когато Абиати се намеси решително след центриране на Ленън от дясно. Пет по-късно обаче стражът напусна терена на носилка. След сблъсък с Крауч вратарят получи удар в глава и трябваше да бъде принудително заменен от Марко Амелиа.

Домакините атакуваха доста остро, но Еурелио Гомеш нямаше сериозни намеси. След половин час игра главният съдия може би трябваше да отсъди дузпа в полза на Милан. Доусън нанесе удар с лакът в главата на Ибрахимович при една висока топка, но играта продължи. Шведът дори се строполи на земята от болка.

До края на полувремето единоборствата на терена загрубяха, но до сериозни последствия не се стигна.

На почивката треньорът на Милан Масимо Алегри реагира мигновено с пускането в игра на трети нападател - Алешандре Пато. Първият шанс обаче се откри за гостите след удар на Ван дер Ваарт, минал на сантиметри от лявата греда на Амелиа. В 50-ата минута дойде и най-чистото положение в срещата. След удар на Йепес с глава Гомеш прояви невероятен рефлекс и почти от сглобката на вратата успя да избие в корнер.

Четири по-късно едва не се стигна до сбиване. Фламини влезе по изключително груб начин в краката на Чорлука. Наложи се хърватинът да бъде изнесен на носилка. А нарушението безспорно беше за червен картон, но французинът видя само жълтия цвят. Това доведе до остри реплики между Дженаро Гатузо и човек от щаба на лондончани. А цялата ситуация завърши с нещо като плесник и избутване от страна на капитана на италианския гранд.

След час игра отново Йепес трябваше да изпита разочарованието, след като Гомес за втори път отчая централния защитник след бомбен изстрел с глава. Милан търсеше с всички усилия гола, но той така и не падаше. За сметка на това при контраатака в 80-ата минута Ленън преодоля Йепес, пусна към Крауч на дузпата, който с директен удар опъна мрежата на "росонерите".

До края на срещата домакините окупираха вратата на Тотнъм, но без успех. Все пак в 94-ата Ибра вкара със задна ножица. Попадението му обаче беше отменено заради засада.

След последния съдийски сигнал грозното поведение на Дженаро Гатузо продължи. Халфът се спречка със същия човек от щаба на Хари Реднап, както по-рано, и дори му нанесе удар с глава. В крайна сметка до по-сериозни сблъсъци и последствия не се стигна. А Тотнъм продължава да мечтае за по-нататъшно класиране в Шампионската лига. Реваншът е след две седмици на "Уайт Харт Лейн".

За трети пореден сезон Милан може да отпадне от най-комерсиалния турнир от английски тим. През миналата година "червено-черните" бяха гилотинирани от Манчестър Юнайтед, а преди това от Арсенал. Помни се и паметният финал с обрата на Ливърпул...

Милан - Тотнъм
0:1
0:1 Крауч (80)

Милан: Абиати (16 - Амелиа), Гатузо, Зеедорф (46 - Пато), Ибрахимович, Неста, Фламини, Абате, Тиаго Силва, Робиньо, Йепес, Антонини

Тотнъм: Гомеш, Ленън, Ван дер Ваарт (62 - Модрич), Паласиос, Галас, Крауч, Доусън, Чорлука (59 - Уудгейт), Сандро, Асу-Екото, Пиенар (77 - Кранчар)

Стадион: "Сан Сиро"
Съдия: Стефан Лано