Григор Димитров започна с победа участието си в Монте Карло, а малко след това говори пред АТР за мача си срещу Марсел Гранойерс, прехода от твърди кортове към клей и предстоящия сезон на червено.

"Не беше лесен мач за начало на сезона на клей, но пък преди това, по време на купа "Дейвис", изиграх няколко мача на тази настилка. Марсел имаше страхотна седмица, достигайки до финал в Казабланка и като цяло е добър играч, който се бори много", коментира Гришо.

"Не играх кой знае колко добре, особено във втория сет. Мислех си, че ще спечеля лесно мача, но в един момент намалих темпото и това се превърна в проблем за мен. И изведнъж се озовах с пробив пасив в третия сет и трябваше моментално да превключа на по-висока скорост", добави Гришо, който изоставаше с 0-2 в решителната част, но в крайна сметка спечели шест поредни гейма.

Григор Димитров бе помолен да коментира и колко трудно е това да се направи преход от сезона на хард към този на червени кортове.

"Харесвам много клей кортовете, израснах на такива. На тях се чувствам добре, но все още има много работа, която да бъде свършена. Никога не е лесно да направиш този преход, тъй като на корта има много момчета, които се борят до последно и играят добър тенис, така че трябва добре да изучиш играта си и сам за себе си да разбереш как точно искаш да играеш на клей, тъй като има разигравания, които могат да продължат по-дълго от очакваното. Процесът е интересен и съм наистина развълнуван преди началото на сезона на клей", завърши Гришо, който днес от около 15:00 ч. българско време ще излезе за мача си от втори кръг срещу Алберт Рамос.