"Бог гледа и не забравя. Аз съм чист пред съвестта си. Опитвам се да запазя спокойствие, както и добрия тон. Бях готов. Нямах вече търпение. Сега ще тисна зъби, защото това, което съм го започнал, няма сила, която да ме спре да не довърша“, заяви Кубрат Пулев пред в. "Преса" в коментар на отложения му мач за световната титла на IBF с нейния притежател Владимир Кличко.

Битката трябваше да се състои на 6 септември в "О2 Арена" в Хамбург, но бе отменен заради контузия в бицепска на лявата ръка на украинеца. До 16,30 ч. онзи ден претендентът за световната титла по бокс нямаше и идея какво го очаква. След като проведе сутрешната тренировка с личния си треньор Ото Рамин в Берлин и обядва с приятели, той се оттегли в следобедна почивка. Докато телефонът му бе изключен, за да може Кубрат да поспи, от България към него вече летеше вестта, че Владимир Кличко отлага боя заради контузия. Всичките билети, купени за мача, ще важат и за новата дата. Никой не се наема обаче с прогноза кога ще бъде тя.

Вчера в Хамбург пропищяха и хотелите, които бяха претъпкани специално за голямото събитие на 6 септември. Масово анулиране на резервации сполетя както тях, така и самолетните компании. Стотици българи вече стягаха куфари за Германия, когато разбраха, че чартърните полети се отменят за неопределено време.