Отборът на Челси направи поредна крачка към спечелването на титлата в английската Висша лига.

Столичани се наложиха без никакви затруднения над гостите си от Уест Бромич с 2:0, след попадения на Диего Коща и Еден Азар.

Домакините владееха инициативата през всичките 90 минути, като само спортният шанс ги лиши от по-убедителна победа днес.

Още в 11-ата минута Оскар асистира на Диего Коща за 1:0, като за натурализирания испански национал това бе поредно попадение през сезона, с което той затвърди ролята си на лидер в редиците на тима на Жозе Моуриньо.

Натискът на лондончани не секна, въпреки ранния гол. Дори напротив - Челси вдигна оборотите и се добра до второ, оказало се и решително попадение след 25 минути игра. След изпълнение на ъглов удар в полза на "сините", топката достигна до необезпокоявания Азар, който я вкара в мрежата, вдигайки феновете на отбора на крака.

В 29-ата минута, за да бъде успехът на Челси сигурен, от игра бе изгонен състезателят на гостите Клаудио Якоб, извършил колкото ненужно, толкова и грубо нарушение, след което видя червения цвят на картона.

Това бе и всичко по-интересно в мача, като интригата бе заличена на доста ранен етап от срещата, а предпазливият Моуриньо не предприе излишни рискове в тактическата постройка на състава си до края.

Така Челси остава лидер в подреждането, като е единственият тим за момента, преминал границата от 30 точки и разполага с 32 - цели 7 повече, но и мач в аванс пред втория в таблицата Саутхемптън.