Чаканият от Левски нападател Тунде Адениджи се радва на голяма популярност в родината си Нигерия. Играчът на Съншайн Старс е номиниран за Футболист на 2015 година в страната си, а анализатори му предричат бляскаво бъдеще.

За миналия сезон Адениджи вкарва 16 гола и записва 7 асистенции, с което се превръща в голмайстора на отбора си. Отличните му изяви не остават незабелязани от националния селекционер Сънди Олисех. Специалистът залага на нападателя в два мача на „супер орлите".

„Адениджи е истински крал на гола, но той никога не носи корона. Някои смятат за него, че ще се превърне в най-добрият играч в историята на Нигерия. Други казват, че е много рано да се прогнозира, но е факт, че има много силни крака и се справя добре във въздуха. Бъдещето ще покаже дали са прави", се пише в материал, посветен на нападателя.

Феновете на Съншайн Старс боготворят таланта и бързо му измислят прозвища. Нападателят е наричан „кралят на гола", както и „тигърът от Акуре". Акуре е родното място на нигерийския национал.

Силните ми изяви привличат интереса на Левски като според спортния директор Георги Иванов, нападателят се е съгласил да подпише с отбора. С привличането му, селекцията при „сините" ще бъде напълно завършена, а надеждите на отбора са, че проблемите в атака, ще бъдат напълно решени.