Тихомир Грозданов допусна поредната си разочароваща загуба през настоящия сезон, след като през днешния ден бе надигран с рутинното 4:6, 3:6 от намиращия се под №2119 в световната ранглиста Нино Сердарушич. Това стана факт в двубой от първи кръг на квалификациите на АТР турнира в Умаг (Хърватска).

За цялата среща варненецът успя да реализира само една от общо шестте си възможности за пробив, докато в същото време загуби на цели три пъти своето подаване и след само 78 минути игра представителят на домакините се класира за следващата фаза на състезанието.

Тази загуба ще доведе до нов спад за Грозданов в световната ранглиста, тъй като имаше да защитава шест точки от достигането си до полуфиналите на фючърс в Германия през изминалия сезон и след две седмици ще се смъкне с близо 30 позиции до около №540.

Александър Лазов приключи участието си на последния от серията фючърс турнири в България, който е с награден фонд $10,000 и се провежда на кортовете на ТК "Мачпойнт" в Благоевград, след като на полуфиналите бе надигран с 6:4, 1:6, 4:6 от водача в основната схема Матиас Бург.

За четвъртата ни ракета това бе трета загуба от французина в рамките на последния месец, като в днешния двубой имаше реални шансове да запише първата си победа срещу световния №337, след като водеше с пробив и 4-1 в решителния трети сет, но допусна пълен обрат и не спечели нов гейм до края на срещата.

Все пак с достигането си до тази фаза на турнира българинът си осигури шест точки за световната ранглиста, с които след две седмици ще се завърне в Топ 500, изкачвайки се с близо 30 места до около №485. По този начин Лазов ще се приближи на само една точка от това да измести Димитър Кузманов от позицията на трета ракета на България.