Кобе Брайънт ще изиграе първия си официален мач за ЛА Лейкърс след близо година отсъствие заради контузия. Звездата на "езерняците" ще участие в първия двубой на своя отбор за сезона срещу Хюстън Рокетс тази нощ.

Стартът на най-силното баскетболно първенство в света е чакан с нетърпение от Барйънт, който пропусна цели 55 мача от миналия шампионат. Никога до сега той не бе отсъствал толкова дълго, но сега е готов за своя 19-и сезон в НБА.

"Чувствам се така, сякаш мога да направя всичко което поискам на игрището. С всеки изминал ден формата ми се подобрява и нямам търпение да започнем шампионата", каза баскетболистът.

Брайънт ще има поне още две години на разположение, за да постига успехи в НБА. Той удължи договора си с "езерняците" до 2016 г., за което получи близо 49 млн. долара.

Тимът на Лейкърс пък проведе последна тренировка преди първия официален мач за сезона, който ще бъде дебют за Джереми Лин. Младокът пристигна в Лос Анджелис именно от Хюстън.

"Мачът е много важен за нас, тъй като всеки иска да започне с успех. За мен няма особено значение, че ще дебютирам срещу бившия си отбор. Винаги давам всичко за победата, така ще бъде и срещу Хюстън", обеща Лин.