Изпълнителният-директор на Лудогорец-Ангел Петричев очаква предстоящия сблъсък с Базел да е най-трудният за отбора в групите на Шампионската лига. Лудогорец посреща швейцарците в сряда вечер на стадион „Васил Левски".

„Винаги е по-лесно, когато не си в ролята на фаворит и не очакват от теб задължителна победа. Така добрата игра изненадва и радва публиката. А сега се създава едва ли не усещането за задължителна победа. Аз лично смятам, че това ще ни бъде най-трудния мач, защото познаваме този противник. Срещу нас има отбор с много сериозен опит", сподели Петричев пред „Дарик радио".

„При всички случаи, когато шефът нареди нещо, няма как да не сме под напрежение в желанието си да постигнем целта, но това е хубаво напрежение. Със сигурност стадионът няма да бъде запълнен на 100%, както беше с Реал. Ще бъде относително пълен. Сред гостите има и мениджъри, и ВИП-ове. Нямаме потвърждение нито от президента, нито от премиера."

„Не знам защо се създаде чак такава истерия около някои негативни резултати. Нищо фатално не е станало, а и не е нещо необяснимо. Би било глупаво да реагираме прибързано. Знаем на какво се дължат резултатите и сме предприели мерки. Емоционалното изхабяване беше около мача с Реал Мадрид. Всички бяхме концентрирани около организацията и да се представим по възможно най-добрия начин. Нямаше как да не се опитаме да оправдаем очакванията на хората. За съжаление загубихме ценни точки в първенството и сега ще трябва да наваксваме. Предвид това, че остават доста мачове, не мисля, че е фатално."