Мачът между Манчестър Сити и Ливърпул в понеделник има стойността на шест точки за победителя, заяви мениджърът на английския шампион Мануел Пелегрини.

"Гражданите" завършиха с две точки пред отбора от Мърсисайд миналото първенство и отново спечелиха титлата на страната през сезон 2013-2014. 

"Винаги казвам на футболистите, че точно това са мачове за шест точки, особено когато играем у дома срещу един от най-силните отбори. Вече не мисля за миналия сезон, защото той приключи. Предстоящият ни двубой е доста различен, но е и много важен, защото трябва да го спечелим", заяви Пелегрини.

Нападателят Марио Балотели няма да може да играе за "червените", ако подпише договор с клуба до няколко часа.  Италианският национал е бивш футболист на Манчестър Сити, с когото стана шампион на Англия през 2012 година.

Специалистът коментира и възможността Агуеро, Лампард и Мангала да се появят на терена.

"Серхио още не е готов да изиграе пълен мач, той трябва да навлиза във форма. Лампард е готов да играе, но едва ли ще е титуляр. Мангала има нужда от аклиматизация, той дойде твърде скоро", допълни наставникът на английския шампион.