Роджър Федерер коментира убедителното си представяне на "Уимбълдън" до момента. Австралиецът Сам Грот успя да вземе първи сет на Маестрото в тазгодишната надпревара, но не успя да го затрудни особено много.

"Беше важно как ще реагирам на ретур. Трудно се предвижда движението на топката на тревна настилка. Трябваше да показвам добри рефлекси, но веднъж след като намерих отговора продължих да следвам модела, който използвам срещу съперници с толкова силен сервис. Важно е, че успях да се възползвам от точките за пробив, до които достигнах", каза Федерер.

"Не знам дали и следващата седмица ще е толкова топло. Надявам се тревата да остане в добро състояние. Много съм щастлив. Играх добре тази седмица. Доминирах във всеки мач, който играх и загубих само един сет. Психически съм добре. Вече мисля за двубоя с Роберто Баутиста Агут. Той прави добър сезон на трева и е опасен на тази настилка. Притежава типичната за испанец игра", добави той.

Репортерите накараха Маестрото да сравни двата изгубени финала през 2008 г. и 2014 г. съответно срещу Надал и Джокович. "Мачът през 2014-а е незабравим за феновете на Новак, а този през 2008-а за тези на Рафа. За моите почитатели - не чак толкова."

"Не съм против технологиите, но някои неща не ги разбирам. Може да се разчита на 99% на системата "Ястребово око", особено когато има спорни моменти в напечени двубои, които могат да се повлияят от човешка грешка. Но това, което не разбирам, е защо продължаваме да играем вечерта, когато системата вече не е на разположение. Това е несъгласието ми с организаторите".