Старши треньорът на Левски Константин Папазов заяви, че в пореден мач баскетболистите на тима са се борило до край. "Сините" загубиха като домакин от Цедевита (Хърватия) със 78:95 точки в пореден мач от Адриатическата лига по баскетбол за мъже. "Пореден мач, в който момчетата се бориха до края и показаха характер. Не успяхме да се противопоставим по никакъв начин на огромната доминация на гостите в борбата под коша. Въпреки това на гребена на емоциите сполучихме през последната четвърт и успяхме да я спечелим, което е добре за самочувствието на момчетата", каза още Папазов.

"Ние полагаме всячески усилия този отбор да бъде спасен. Това е друга класа отбор, но ние до последно се старахме. Тези хора го заслужават, на тях им е ясно, че ние нямаме потенциал да победим Цедевита", добави той.

"Най-оптимистичното е химията, която се получава между играчите и феновете. Тя кара момчетата да се раздават максимално и да се представят все по-добре в мачовете. Много ме радва, че младите напредват. Участието е Адриатическата лига е безценен опит за тях", заяви треньорът на Левски. Папазов коментира и предстоящото шоу на 15-и февруари.

"Събитието на 15-и февруари може да бъде решително. Не се съмнявам, че ще стане уникален празник. Отборът вече вярва на феновете и затова съм оптимист за бъдещето. Убеден съм, че всичко ще бъде истинско на шоуто", каза той.

"Щастлив съм, че все още продължаваме да играем в Лигата, защото бяхме на косъм да се откажем от участие, но великото има на отбора ни спря. Оцеляването и спасението ни сега ще бъдат по-ценни от спечелването на нова шампионска титла", допълни Папазов.