Димитър Кутровски записа четири поредни победи и достигна до финала на фючърса с награден фонд $15,000 в Мансфийлд (САЩ), но за съжаление в спора за титлата допусна пълен обрат с 6:1, 6:7(2), 0:6 срещу намиращия се под №270 в ранглистата Лиъм Броуди.

За втората ни ракета това бе общо 11-ти финал при професионалистите, а балансът му в тези решителни сблъсъци определено не е блестящ. В своята кариера софиянецът има вече девет загубени финала и само две титли - в Анталия (Турция) през 2012 г. и в Шербрук (Канада) по-рано през този сезон.

Все пак с достигането си до тази фаза българинът си осигури 15 точки за АТР ранглистата, благодарение на които след две седмици ще се изкачи с над 20 позиции до около №318, приближавайки се до подобряване на рекордното си класиране (№312).

Днешната среща започна по възможно най-добрия начин за Кутровски, който спечели по повече от категоричен начин първата част с 6-1, а след това поведе с пробив и във втората. Димитър дори сервираше за титлата, но в тези моменти нервите му не издържаха, последваха няколко пропуснати мачбола, които дадоха начало на обрата за британеца, който не само измъкна сета, но в решителния трети не даде дори гейм на съперника си.

По-късно днес двамата отново ще се изправят един срещу друг, а това ще се случи във финалния двубой на двойки, в който българинът ще играе с бразилеца Енрике Куня, а партньор на британеца ще бъде представителят на домакините Денис Новиков.