Вратарят Адам Стаховяк и халфът Томаш Иршак са получили два дни за размисъл от ръководството на Ботев (Пловдив), за да решат приемат ли условията на шефовете да си намалят заплатите по на 3000 евро, колкото е таванът на месечните възнаграждения в клуба.

Днес те се включиха в тренировките на „канарчетата”, като се очаква до сряда да дадат своя отговор. Засега двамата не смятат да отстъпват и да си намалят заплатите. Шефовете на Ботев са готови да се разделят с тях, ако се налага да се реши този проблем, за да не се увеличават разходите, съобщава БТА.

Според слуховете в Пловдив, двамата не искат да разтрогват, докато не получат заплатите си в пълния им размер. От лятото Стаховяк и Иршак получават заплати в размер на споменатия вече таван от 3000 евро, така че единият има да получава около 8500 евро, а другият 12 000 евро. Двамата искат тези пари, плюс финансова компенсация, за да скъсат с клуба по взаимно съгласие, твърдят в Града под тепетата. Иначе днес в тренировките на Ботев участваха възстановилият се след операция Филип Филипов и Момчил Цветанов, излекувал травмите си.