Световният номер 1 Новак Джокович се класира за 1/4-финалите на Аустрелиън Оупън, след като победи Жил Мюлер с 6-4, 7-5, 7-5.

Ветеранът от Люксембург се представяше отлично от началото на турнира, като се справи с двама поставени тенисисти - Джон Иснър и Роберто Баутиста Агут. Днес той също се представи много достойно, но в крайна сметка бе пречупен от изключителната класа на Джокович. Сърбинът успя да постигне по един пробив във всеки от сетовете, което му бе достатъчно, за да стигне до чист успех след малко над 2 часа игра. 4-кратният шампион обаче имаше нужда от представяне на много високо ниво, за да постигне този резултат - той записа 13 аса, 77 процента спечелени точки на собствен сервис, 47 уинъра срещу само 16 непредизвикани грешки и 79 процента успеваемост на мрежата.

С тази победа Джокович оформи схемата на 1/4-финалите, където попаднаха 7 от първите 8 поставени тенисисти. Единственото изключение е Роджър Федерер, който изненадващо отпадна още в 3-ти кръг. Неговото място сред най-добрите 8 зае местният любимец Ник Кирьос. За място на полуфиналите Джокович ще спори с Милош Раонич.