Славия започна подготовката за новия сезон с две нови попълнения. Това са Богомил Дяков и Мартин Христов, които идват като свободни агенти. Юношата на Левски бе днес на "Овча купел", а нападателят от Черно море се очаква по-късно да пристигне в столицата.

"Белите" имаха дълъг разговор в съблекалнята с новия наставник Стевица Кузмановски, след което си тръгнаха. От 18,00 часа тимът ще проведе нормална тренировка, в която ще вземат участие Дяков и Христов.

През следващите два дни играчите ще преминат през задължителни функционални изследвания и до 7 юли ще се готвят в София. След това предстои 10-дневен лагер в Правец и подготовка в Банско. В отбора проби ще изкарат няколко играчи от аматьорския футбол.

"Наясно съм с обстановката в отбора. Имаме добри попълнения, с които можем да се борим за някои от челните места. В абсолютно всеки мач ще играем за победа. Тактиката, която ще използвам в срещите, ще е атакуващ футбол, защото това иска публиката", сподели Кузмановски.

Бившият наставник на Славия Мирослав Миронов почти сигурно ще се завърне в клуба. Той ще бъде назначен за шеф на ДЮШ на "белите".

"В момента водим разговори с Миронов, който трябва да замени Атанас Джамбазки, който пое Локомотив (Стара загора). Мисля, че той е най-удачният вариант", каза Венци Стефанов.

В същото време стана ясно, че до няколко дни на проби в Славия ще пристигне гамбиецът Амади Гай, който е централен нападател. За него "Топспорт" съобщи още през май.

ПОДГОТОВКАТА
до 7 юли - тренировки в София
от 7 до 17 юли - лагер в Правец
от 20 и 30 юли - лагер в Банско

КОНТРОЛИТЕ
9 юли - Апоел (Никозия, Кипър)
14 юли - Видима-Раковски
18 юли - Академик (Сф)
22 юли - Интер (Баку, Азербайджан)
25 юли - Вихрен
търсят се съперници за други проверки