Капитанът на волейболистите Владо Николов официално покани на мачовете с Бразилия премиера Бойко Борисов и президента Георги Първанов. Министър-председателят не е гледал никога националите на живо, а държавният глава е техен ревностен фен.

Ръководството на Двореца на културата и спорта във Варна ще пусне по 300 допълнителни билета за двубоите със световния шампион от група А на Световната лига. Те ще са за правостоящи. Мачовете утре и в петък са решаващи и интересът към тях е огромен. ФИВБ ги определи за №1 на седмицата.

Според Владо Николов българският тим е постигнал целта си да спечели 25 точки до момента.

"Преди началото на лигата всички се надявахме по това време да сме на това място с осем спечелени мача срещу Холандия и Южна Корея и всичко да зависи от нас", каза диагоналът.

Първата среща със селесао е утре от 20.00 часа, а втората е в петък от 18.00 часа. България и Бразилия имат по 25 точки, но съставът на Бернардо Резенде е първи, тъй като има една победа повече - девет срещу осем.

Българите се нуждаят от три точки в двата мача, за да се класират за финалния турнир в Аржентина (21-25 юли). "Броя до 25 във секи гейм. Докато не се научи, че всяка точка, гейм и мач са най-важните в живота, отборът няма да има психика на победител", обобщи Силвано Пранди.