Една от най-големите надежди на българската художествена гимнастика Мирослава Бинева постигна изключителен успех на силния турнир по художествена гимнастика, който се проведе за втора поредна година в черногорския град Будва.

Дъщерята на евродепутата Слави Бинев спечели златото в многобоя и на финалите при девойките старша възраст (1994 година), въпреки жестоката конкуренция в лицето на четири отбора от Русия, включително и прословутия олимпийски тим на Винер, както и състави от Украйна, Беларус, Черна гора и др.

България беше представена на състезанието от два тима - "Левски" и "Левски Триадица".
Това е пореден голям успех за Мирослава Бинева през настоящата година, като преди това тя триумфира и на международните турнири в Лвов и Париж.

Останалите български представителки също записаха впечатляващо участие в Будва и накараха специалистите отново да заговорят за възраждането на легендарната българска школа в художествената гимнастика.

При девойките младша възраст от набор 1997 година Магдалена Лозанова се класира трета в многобоя и втора на финала.

Грета Христова пък стана първа в многобоя за родените след 1996 година, а Христина Михова грабна среброто, като двете заедно си разделиха първото място на финала.