Дебютът на Карлос Моя като капитан на Испания ще се запомни с първото отпадане на иберийците в по-долна категория за Купа "Дейвис" от 18 г. насам. На клея в Сао Пауло намиращият се на 83-о място в световната ранглиста бразилец Томаш Белучи изненадващо надигра 15-ият в класацията на АТР Роберто Баутиста Агут с 6:4, 3:6, 6:3, 6:2. Така Бразилия спечели двубоя между двете страни с 3:1.

За първи път в последните 15 сезона Испания губи двубой на клей. Предишният път испанците също паднаха от Бразилия след поражението на Карлос Моя от Густаво Куертен. Оттогава насам победите им на червено бяха 27 поредни. Бразилия пък за втори път от 2003 година ще играе в световната група. Капитанът на испанския отбор Карлос Моя не можеше да разчита на двамата най-добри тенисисти на страната Рафаел Надал и Давид Ферер.

Шампионът от 2005 година Хърватия спечели с 3:2 двубоя си срещу Холандия в Амстердам и също ще играе в световната група през следващия сезон. Шампионът от Откритото първенство на САЩ за 2014 година Марин Чилич спечели драматично с 6:7 (4), 6:4, 6:2, 7:5 срещу Тимо де Бакер и по този начин осигури ценния успех в полза на хърватския отбор.

Отборът на Сърбия запази мястото си в Световната група, след като не допуснаха да се стигне до пълен обрат при гостуването им на Индия, достигайки до крайния успех с 3:2. Западните ни съседи спечелиха срещите си на сингъл в петък, но домакините изравниха резултата след драматични петсетови победи на двойки и в мача между Деварман и Лайович. В решителния пети двубой обаче Филип Краинович не даде шанс на Юки Бамбри и след успех с 6:3 6:4 6:4 остави родината си в елита на състезанието.

Милош Раонич осигури елитно място на Канада в надпреварата за четвърта поредна година след 6:1 7:6 (2) 7:5 над първата ракета на Колумбия Сантяго Хиралдо. Успехът на Раонич за 2 часа и 10 минути означаваше 3:1 за домакините и краен успех.

В световната група догодина ще участват още Австралия победила Узбекистан с 5:0, Белгия победила Украйна с 3:2, Аржентина победила Израел с 3:2, и САЩ победили Словения с 5:0.