Двойният олимпийски, световен и европейски шампион на 5000 и 10 000 метра Мо Фара може да бъде разследван от Международната асоциация на атлетическите федерации (ИААФ) за публикуване на снимки, които доказват, че той е тренирал с наказания за допинг Хамза Дриоуч.

На злополучните снимки се вижда, че катарецът, който има световна титла за юноши на 1500 метра, бяга точно зад Фара по време на тренировъчен лагер в Етиопия по-рано тази година. Фотосът беше публикуван от самия Фара в неговия Туитър акаунт.

Дриоуч  беше наказан за две години на 31 декември 2014 г., след като бяха открити нередности с биологичния му паспорт и според правилата на ИААФ той няма право да участва в тренировъчен лагер или в публични изяви и тренировки.

"Мо беше в Етиопия сам. Той нае няколко атлети за пейсмейкъри по време на своите тренировки и той не е бил част от тренировъчна група", каза агентът на британеца от сомалийски произход Рики Симс пред  "Дейли Телеграф".

На част от снимките, публикувани от Фара в Туитър, се вижда, че той пътува в един автобус заедно с Дриоуич. За момента не същесвува предположение, че самият Фара е направил нещо нередно, но е твърде вероятно от ИААФ да поискат разговор с него, тъй като имат политика да разследват евентуални нарушения на забрана за тренировки.

През миналата седмица Фара обясни защо е избрал да тренира в Етиопия по това време на годината: "Просто по това време на годината в Портланд (тренировъчната му база във Великобритания) е доста студено. Това е нещо, което правя винаги. Този път отидох в Етиопия и беше наистина добре".