Отборът на Рома бе на път да разочарова сериозно своите привърженици.

Столичани успяха да се справят със съпротивата на предпоследния състав в класирането на Серия "А" - Карпи, но това не стана никак лесно.

В среща от 25-ия кръг на шампионата, новаците в елита едва не взеха точка от римляните, като 6 минути преди последния сигнал резултатът бе равен - 1:1.

С попадения на Джеко и Салах, само в рамките на 60 секунди, Рома стигна до крайния успех, спасявайки реномето си, а и спестявайки си редица неприятни критики след двубоя.

Естествено гостите бяха тези, които владееха инициативата на терена, но от това не произхождаше нищо сериозно пред вратата на съперника.

Салах, Джеко и Наинголан бяха по традиция опасни за бранителите на отсрещния край на терена, но те демонстрираха добро представяне и някак успяваха да се справят с набезите им.

Когато пък това не се случваше, стражът Белец бе последното препятствие, разделящо топката от мрежата на вратата му.

След нулева първа част, в 56-ата минута Люка Дин препарира вратаря на Карпи с удар от около 30 метра, откривайки резултата на "Стадио Алберто Бралия".

Само 5 минути след този момент на гениалност обаче Карпи изравни чрез Ласана, хвърляйки в сериозни размисли Спалети и асистентите му.

Те явно свършиха работата си на ниво, тъй като с голове на Джеко и Салах в рамките на само една минута, Рома стигна до крайното 3:1, а по този начин и до третото място в класирането.

Карпи остава предпоследен.