Най-бързият човек на Земята - ямайският спринтьор Юсейн Болт засипа с похвали най-скъпия футболист в света, Гарет Бейл.

Повод за комплиментите на олимпийския шампион и световен рекордьор (9.58 сек) на 100 метра стана фамозният гол, който Бейл заби за Реал (Мадрид) във финала за Купата на Краля срещу Барселона.

Шест минути преди края на Ел Класико, при резултат 1:1, Бейл пое топката от своята половина и тръгна да се надбягва с Марк Бартра. Играчът на Барселона избута съперника си извън терена и реши, че заплахата е преминала. Каква грешка - Бейл бе на два метра от тъча, когато включи на пета скорост и успя да задмине Бартра като в анимационен филм, след което да промуши топката покрай слисания поглед на вратаря Хосе Мануел Пинто.

Статистиците веднага изчислиха - Бейл е протичал 60 метра за 7.2 секунди. Или по 8.33 метра на секунда. Средната скорост на уелсеца е било 30 км/ч. На тези, на които това им се струва малко - скоростта на Болт при поставянето на световния рекорд е била 37.5 км/ч.

"Какъв велик гол. Каква скорост и какво спокойствие - невероятно изпълнение на Бейл. Това момче може да е благодарно, че е тренирало лека атлетика в началото на кариерата си. Без съмнение в момента Гарет е най-бързият футболист в света. Главното е, че той притежава не само скорост, техниката му също е грандиозна", заяви Болт пред вестник MARCA.