Бранителят на Базел Иван Иванов сподели, че евентуален успех днес ще има огромна те­жест в битката за второто място в групата.

"Мисля, че се­га мачът ще е далеч по-отворен и динамичен. Така да се ка­же, играта ще радва окото. Нашият отбор със сигурност ще бъде по-агресивен и ще опи­та да владее топката и да пресира по-дълбоко съперника. Очаквахме подобен сценарий и в София, но стана съвсем различно. Стратегия ни за мача се развали след червения картон. Като цяло мисля, че на "Васил Левски" стояхме добре и не да­дохме на Лудогорец да създаде кой знае какви положения.

юНе бяхме се затворили хаотично, а контролирахме нещата. Но е много трудно да играеш с чо­век по-малко близо 70 минути. Надявам се този път да няма съдийски грешки в ущърб на двата отбора, защото съм си­гурен, че ако всичко е корект­но, ще се получи истинско шоу. Най-силният ни коз в този мач е, че играем пред наша публи­ка. Тук се представяме доста силно и действаме по-офанзивно. Но все пак това е нормал­но, тъй като на собствения стадион познатата обстанов­ка ти дава предимство.

Мисля, че имаме леко предимство за­ради по-големия си опит. Все пак трупаме рутина в продължение на 10 години. В момента обаче изграждаме нов стил с Пауло Соуза. Не отричам обаче, че Лудогорец е вдигнал ни­вото си от преди година и иг­рае с далеч по-голямо самочув­ствие. Стиловете ни са близ­ки, както и нивото на футбо­листите, но, както казах, има­ме леко предимство. ", обясни Иван Иванов пред "Тема Спорт".

Той добави, че Базел няма право на грешка днес. "Със си­гурност, ако не спечелим, шан­совете ни за второто място ще намалеят. В момента оба­че имаме възможността да се борим. Ако не бяхме загубили в София, щяхме да сме втори при всички положения. Но сега сме длъжни да спечелим срещу Лудогорец. Ако успеем, ще ги изхвърлим от битката за второто място.

Оттам нататък имаме един директен двубой с Ливърпул, който не трябва да загубим. Не отписвам мърсисайдци, но не са в състояние­то, което бяха миналия сезон. Най-лесно е да се играе с анг­лийски отбор, тъй като може винаги да вземеш точка. Убе­ден съм, че ще продължим нап­ред. Определено победителят днес ще се превърне във фаво­рит за второто място, дока­то другият ще се надява поне за Лига Европа. Така да се каже, който спечели, е с единия крак на осминафинал", отсече Ива­нов.