Сливен е на път да си осигури първото ново попълнение тази зима. "Воеводите" са се прицелили в бразилец от Литекс. Данчо Лечков ще се опита да вземе от ловчанлии нападателя Адриано Миранда, пише „Тема Спорт".

На този етап южноамериканецът е трансферна цел номер едно пред треньора на тима Драголюб Симонович и ръководството на клуба. Интересното е, че кариоката вече игра при младия сръбски специалист. Това стана през пролетта, когато Миранда носеше екипа на Спартак (Варна), а Дуци водеше тима.

Тази есен бразилецът има само два мача за ловчанлии - при загубата с 0:1 от Пирин и при победата с 4:0 над Пирин ГД за Купата на България. Освен при "соколите", оранжевите пращаха Миранда под наем и в Македония. Там той играе за Пелистер Битоля, който тогава бе собственост на боса на Литекс Гриша Ганчев.

Интересното е, че при съседите ни кариоката дори е гласен за младежки национал, но от местната федерация не успяха да оправят документите му за македонско гражданство.

Очаква се Миранда да започне подготовка с "воеводите" на 9 януари. Освен него, сливналии се очаква да вземат и двама българи. Преди Коледа пък Дуци освободи от Сливен цели 7 играчи.