Голдън Стейт Уориърс победи Хюстън Рокетс с 99:98 във втория мач във финалната серия в Западната конференция в Националната баскетболна асоциация на САЩ и Канада. С успеха Голдън Стейт поведе в серията с 2:0 победи.

Във втори пореден мач отборът на Хюстън беше близко до изненада, но отново малко не достигна. Втората среща беше много подобна на първата, но сега домакините дръпнаха в първата четвърт и контролираха мача до средата на втората. Тогава обаче благодарения на силната игра на Джеймс Хардън и Дуайт Хауърд "ракетите" направиха серия от 14:2 и изравниха резултата преди почивката.

През второто полувреме Хюстън запази инерцията от края на първото и поведе с 6 точки, но тогава се активизира Къри и "войните" отново излязоха напред. През последната четвърт те поддържаха минимален аванс, като отборът на Хюстън така и не успя да стопи разликата.

Отново, както и в първия мач, минута и половина преди края Голдън Стейт водеше с 8 точки. Но само за една минута гостите вкараха 8 поредни точки, предимно от наказателни удари и благодарение на много активната игра в защита. В решаващата атака Харисън Барнс пропусна от трудно, но реално за реализиране поражение, а 8 секунди преди края с вного активна защита Къри и Томпсън не позволиха на Джеймс Хардън дори да стреля.

Най-резултатен за победителите стана Стив Къри с 33 точки, а 14 добави Андрю Богът. За Хюстън 38 записа Джеймс Хардън, докато с 19 се отчете Дуайт Хауърд.

Третият мач между двата отбора ще се играе в Хюстън в неделя рано сутринта българско време.