Спортният директор на Левски Георги Иванов направи подробен анализ на случващото се на „Герена". Гонзо заяви пред „Дарик" радио, че „сините" са готови да станат шампиони, използвайки само честни похвати.

„Цялата година ни беше трудна. Положителното е, че младите момчета получиха шанс и израснаха. От 21 полеви играчи имаме 8 юноши на добро ниво.
Миналата година имахме играчи с по 300 000 заплати, което значи по 25 000 лв на месец, че са взимали. Това беше немислимо затова и ги освободихме. Взехме 12 нови с по-ниски заплати. Успяхме едно добро ниво да изградим. Сега се намират трудно футболисти".

"Апетитът идва с яденето. Да, искаме да сме шампиони. Не сме готови да поставяме на всяка цена целите.

Има пропаганда срещу Левски. Все едно сме продавали мачовете. Мога отговорно да заявя, че се работи достойно. Когато губим, губим с достойнство. Не ревем срещу съдии. Трябва да сме толерантни, но няма да позволим на никой да се гаври с Левски. Когато работиш честно и достойно, съдбата ще ти се отблагодари.

„Лудогорец не ме интересува.  Когато има директен мач между нас и Лудогорец и те сменят младия си играч в 5-та минута, нормално е да реагирам. Оттам-нататък не ме интересува Лудогорец, не ме интересуват и другите отбори. В крайна сметка правилата трябва да се спазват. Изпълкомът взема някакви решения, Левски не участва в този Изпълком, а в същото време хората, които взимат тези решения, не ги спазват", заяви Гонзо.