България ще се изправи срещу Германия за седми път през тази година. Двата отбора ще решат последния полуфиналист на олимпийския турнир по волейбол в Лондон.

Нашите вече имат цели 6 двубоя срещу Маншафта през последните няколко месеца, като засега балансът е абсолютно равен - 3:3. Не бива обаче да се забравя, че немците ни биха много болезнено на първата олимпийска квалификация в София, което повлече след себе си истинска драма - изгонване и връщане на Радо Стойчев, искания за оставки във Федерацията и т.н.

Немските волейболисти явно винаги могат да ни създадат проблеми, но всички провали ще бъдат забравени, ако тази вечер ударим Бундестима в най-важния мач - последното стъпало, преди разпределението на олимпийските медали.

По програма, мачът ни се явява последен в програмата и трябва да започне в 23:30 часа българско време. Много вероятно е обаче той да се позабави малко, заради предходния двубой между поляци и руснаци и да започне около полунощ.

Хубавото поне е, че ще знаем срещу кого играем, ако евентуално стигнем до полуфинала - неубедителната в Лондон Дружина Полска или винаги способната да вземе медали Сборная.