Отборът на Хасково бе разгромен от Левски в последната среща от 6-ия кръг на плейофната фаза в "А" група.

"Сините" се наложиха с категоричното 5:0, след попадения на Краев, Аниете, Орачев и Бедоя, разписал се на два пъти.

КОМЕНТАР НА МАЧА ПО МИНУТИ ЧЕТЕТЕ ТУК!

Домакините са на последната позиция в класирането и разполагат със скромните 15 точки срещу името си. Напоследък те бележеха известен възход, като от разделянето на първенството на две шестици, хасковлии бяха регистрирали само едно поражение, при две равенства и два успеха.

Според бившия наставник на тима Емил Велев обаче за подем не може и да става дума. Кокала заяви пред Topsport.bg, че смята, че просто останалите тимове в елита не подхождат достатъчно сериозно към срещите си с Хасково.

Другият бивш тим на Велев - Левски е лидер във втората половина от таблицата, като разполага с актив от 47 точки - над три пъти повече от днешния си опонент.

"Сините" започнаха ударно мача, като заложиха на голяма част от звездите и лидерите си през сезона.

Този им подход даде ефект в 20-ата минута на двубоя, когато Бедоя откри резултата. Контраатака на Левски завърши с пас на Педро към Мигел, който от близка дистанция, с глава, не сгреши - 0:1.

Въпреки многото акции на гостите, до почивката нови попадения не паднаха.

След нея обаче столичани се активизираха и с попадения в 55-ата, 60-ата, 68-ата и 89-ата минути на двубоя решиха всичко в своя полза.

Първо центриране от ъглов удар намери младия талант на "сините" Божидар Краев, който не сгреши и увеличи преднината на отбора си, а в последствие Аниете се разписа с красив изстрел от свободен удар.

Вторият гол на Бедоя в срещата в 68-ата минута направи предимството на софиянци категорично, а крайното 5:0 оформи Орачев, прибавил името си сред голмайсторите минута преди края на редовното време.