Левски се настани в първата шестица след труден успех с 2:0 над Славия в мач от 8-ия кръг на „А" група.

Пред празните трибуни на стадион „Георги Аспарухов", двата отбора направиха много слаб мач, който няма да се запомни с нищо, освен с резултата.

Реални голови положения пред вратите почти липсваха, като „сините" стигнаха до успеха с късни голове на резервите Роман Прохазка и Антонио Аниете.

С успеха, Левски събра 13 точки и е на 4 от лидера ЦСКА. Славия пък остава на предпоследното място само 5, като и новият треньор в лицето на Иван Колев не помогна на „белите".

„Белите" се държаха много добре през първото полувреме , като дори отправиха един опасен удар чрез Манзоро. „Сините", от своя страна, бяха близо до откриване на резултата в 23-ата мин, когато Амари бе изведен на удобна позиция срещу Емил Петров, но стреля в него.

След почивката Славия се опита да затвори още повече играта, а Левски се опитваше да натиска, но не особено успешно.

Георги Иванов реагира,пускайки в Игра Прохазка и Аниете, което се оказа много важно. Първо испанецът изпусна чист гол в 72-ата мин, след като на 4-5 метра от вратата засече подаване на Педро, но улучи тялото на Петров.

В 85-ата мин. обаче удари часът на Левски. Педро бе изведен по прекрасен начин от Минев отляво, той настигна топката на аута и центрира, а Прохазка от воле разпечата вратата на Славия.

В добавеното време Аниете подпечата успеха на Левски. Испанецът бе изведен зад защитата и с много красив прехвърлящ удар удвои резултата.

ЛЕВСКИ - СЛАВИЯ 2:0 (КОМЕНТАР И СТАТИСТИКА)