Въвежда се временна организация на движението заради Вечното дерби между ЦСКА и Левски на 27 юли (неделя) на Национален стадион "Васил Левски", съобщи пресцентърът на Столичната община.

Забранява се престоят и паркирането на пътни превозни средства, с изключение на автомобилите на участниците в мероприятието: от 12.00 часа на 26 юли до приключване на мача на 27 юли при вход 25 и 26 на Националния стадион "Васил Левски"; от 08.00 до 22.00 часа на 27 юли на алеите около Националния стадион "Васил Левски"; от 18.00 до 22.00 часа на 27 юли на моста пред Национален стадион "Васил Левски".

От 19.00 часа на 27 юли до приключване на футболната среща, само при необходимост и по преценка на ръководството на СДВР се забранява влизането на пътни превозни средства в двете посоки, с изключение на автобусите на масовия градски транспорт по ул. "Ген. Гурко" между бул. "Васил Левски" и бул. "Евлоги и Христо Георгиеви", по бул. "Евлоги и Христо Георгиеви"  между пл. "Орлов мост" и бул. "Черни връх" и по бул. "Драган Цанков" между бул. "Евлоги и Христо Георгиеви" и бул. "П.К. Яворов".

От 19.30 часа на 27 юли до приключване на мача се променя частично маршрута на автобусна линия 75, като се скъсява маршрута й до Военна академия, посочват от общината.