Лацио се доближи опасно близо до третия в класирането Наполи, след като спечели с лекота гостуването си на Сасуоло от 25-ия кръг на италианския футболен шампионат. „Орлите" се наложиха с 3:0 след голове на Фелипе Андерсон, Мирослав Клозе и Марко Пароло, но спокойно можеха да вкарат поне още толкова попадения, ако действаха малко по-концентрирано в завършващата фаза на атаката.

Най-интересните моменти през първата част бяха свързани с две падения на Балде Кейта в полето, за второто от които тъмнокожият нападател получи жълт картон за симулация. Буквално в заключителните секунди на полувремето римляните откриха резултата. Опасно центриране на Кейта бе изчистено с глава от бранител на домакините, но топката достигна до Фелипе Андерсон, който с удар от около 20 метра прати топката неспасяемо в горния ляв ъгъл на вратата на домакините - 0:1.

Малко след подновяването на играта Сасуоло можеше да изравни, но пропиля най-чистото си положение чрез Симоне Дзадза, чийто удар бе спасен от Маркети.

В 70-ата минута Фелипе Андерсон на практика реши мача. Този път бразилецът се отчете с невероятна асистенция на резервата Мирослав Клозе, който с глава от няколко метра вкара за 0:2. Преди това германецът на два пъти пропусна да се разпише от чисти позиции.

Крайното 0:3 оформи Пароло, който бе най-съобразителен след разбъркване в полето на Сасуоло. В последните секунди на срещата Фелипе Андерсон можеше да вкара втория си гол в срещата, но останал очи в очи с вратаря на домакините би в аут.

Благодарение на успеха Лацио събра на сметката си 43 точки, с 2 по-малко от третия в класирането Наполи, който обаче е и с мач пасив.