Дженсън Бътън не вещае добро представяне на тима си в предстоящото Гран при на Абу Даби във Формула 1. Британецът сподели, че очаква той да бъде изпреварван лесно на правите от своите съперници по време на утрешната надпревара, последен кръг от сезона.

Заради слабата задвижваща система на Хонда пилотът на Макларън предполага, че отново разликата в максималните скорости да бъде много голяма, което няма да даде шанс да него и Алонсо да постигнат нещо значимо.

"Състезанието ще бъде тежко, каза Дженсън. - При нас добавянето на енергия от хибридната система спира доста рано на правите. И седим там, чакайки всички да ни изпреварят."

Алонсо обаче е по-голям оптимист от Бътън, а и резултатите му бяха по-добри - 9-о място във втората свободна тренировка и 5-о време в последния техничен сектор на трасето. Бътън обаче обясни, че темпото му е било с 1.1 сек по-слабо от това на Алонсо заради различните настройки, които е изпитвал за следващата година.

"Много неща могат да стоят зад това (показаната скорост), каза Алонсо. - Едно от тях може би е подобрението на болида, след това може би поставихме гумите суперсофт в най-добрия момент от сесията по-късно от другите. на следващия ден за жалост няма да сме 9-и, а малко по-назад. Но съм доволен от колата и от прогреса".