Спасителната акция на Пирин продължава с пълна сила. „Орлетата"  се поздравиха с изключително важен успех при домакинството си на Локомотив (Пд). Хората на Наджи Шенсой триумфираха с 3:0 над трагичните „смърфове", които продължават да са без победа като гост от началото на сезона. Трите точки за Пирин пък спомогнаха за изкачването на благоевградчани в таблицата. „Зелените" вече са на 9-то място, заковавайки на дъното големите конкуренти от Монтана.

Нов силен мач за домакините изигра юношата на ЦСКА-Мартин Тошев, който реализира и едно от попаденията в мрежата на Ел Каруби. Второто  падна след злощастен автогол на Пламен Крумов, а класиката бе оформена от опитния Благой Наков.  Пирин напълно заслужи  днешната си победа, след като демонстрира по-голямо желание и акуратност в завършващата фаза. Безпомощността на Локо (Пд) пък си пролича най-силно в 60-ата минута, когато заради втори жълт картон бе изгонен Христо Стамов.

Двубоят в Благоевград започна с доста интересни ситуации и пред двете врати. В 3-ата минута, Играч на "смърфовете" се възползва от зле изчистена топка и с мощен шут притесни максимално стража на Пирин. Краси Костов не успя да улови и коженото кълбо попадна в краката на Камбуров. Марто обаче стреля високо над горната греда, при отиграването му обаче стана ясно, че опитният стрелец е бил в положение на засада.

Пирин, традиционно за последните си срещи, играеше много активно и притискаше своя опонент дълбоко в неговата половина.

В 16-ата минута, Костадинов центрира от пряк свободен удар, Башлиев се оказа най-съобразителен, но малко не му достигна да засече акуратно коженото кълбо. Създаде се сериозно меле пред вратата на Ел Каруби, но в крайна сметка Дюфо успя да изрита топката далеч от опасната зона.

Сякаш от нищото пък Локомотив бе на крачка от това да поведе в резултата. Ветеранът изскочи зад отбраната на Пирин и остана очи в очи с младия страж Краси Костов. Мартин обаче изненада и самия себе си, стреляйки право в тялото на младежкия национал. Хитрото подаване бе дело на Оливие Боне.

Въпреки този момент, Пирин продължаваше да контролира срещата. В 33-ата минута, Тошев демонстрира енергичност и изпревари Тунчев за една топка почти на ъгловото флагче. Последва негово подаване към връхлитащия Тодор Траянов, който от границата на наказателното поле отправи коварен изстрел, избит с доста трудности от Ел Каруби.

Полувремето завърши с много силно представяне на благоевградските „орлета". Тодор Траянов нанесе прекрасен изстрел с глава, който бе избит с една ръка от съперниковия страж. При последвалия корнер, "орлетата" направиха заучено положение, което завърши с мощна тупалка на Янко Сандански. За късмет на Локомотив, силният шут срещна крака на Балдовалиев.

Малко след подновяването на играта Пирин бе много близо до попадение. Миг гениалност от страна на Тошев изведе зад отбраната крайния защитник Александър Дюлгеров. Бившият играч на Славия направи всичко както трябва, излъга Ел Каруби, но впоследствие не успя да вкара в опразнената врата.

Съдбата все пак се усмихна на пиринци и те заслужено поведоха в резултата след 56 минути игра. Грешникът от преди малко Дюлгеров отправи бомбен изстрел, който бе избит с мъка от Ел Каруби. На точното място за добавка се оказа Тошев, който с удар в средата на вратата донесе безмерна радост за местните фенове.

Четири минути по-късно нещата за Локомотив придобиха катастрофален характер. Христо Стамов се наложи да фаулира техничаря Тасев, което му костваше втори жълт картон. Изгонването му промени цялата стратегия на треньора Колев, който секунди по-рано искаше да пусне в игра офанзивен футболист в лицето на Илиян Йорданов.

Секунди след изгонването на Стамов, Пирин изпълни прекия свободен удар, при който Башлиев съумя да играе с глава. Ударът му излизаше в аут, но за негова огромна радост срещна тялото на Пламен Крумов и отклони фатално своята посока в мрежата на Локомотив.

След поредица от няколко сериозни пропуска на Траянов и Тасев, Пирин все пак успя да оформи класиката на стадион "Христо Ботев". Стилиян Николов се оказа непокрит на далечната греда и пусна прострелен пас успоредно на голлинията. Дюлгеров и Башлиев се разминаха с коженото кълбо, но на точното място се оказа Благой Наков, който с лекота наказа бившия си тим.

В следващия кръг на Пирин предстои ново домакинство, този път на Черно море. Локо (Пд) пък ще има тежката задача да спре възраждащия се тим на Берое.

ПИРИН-ЛОКО (ПД) 3:0 (Развой на срещата по минути)