Сесил Каратанчева приключи рано участието си на турнира с награден фонд 50 000 долара в Оспри (САЩ), където в двубой от първи кръг на основната схема не успя да се справи с третата поставена Шелби Роджърс (№86), отстъпвайки с 1:6 6:2 4:6.

Срещата не започна добре за втората ни ракета, която загуби още първото си подаване и набързо изостана с 0:3. Сесил задържа сервис гейма си, но в крайна сметка той се оказа единственият, до който достигна в този откриващ сет.

Във втората част обаче ролите се размениха и този път Каратанчева направи първия удар, осигурявайки си предимство от пробив и 2:0. Американката успя да реализира моментален рибрейк, но Сесил набързо разби надеждите ѝ за бърза победа и след три поредни гейма вече сервираше за сета. Роджърс съумя да върне единия брейк, но с нов рибрейк българката изравни резултата в отделните части.

Втората ни ракета не съумя да продължи доминацията си в решителния трети сет, където отново започна с пробив пасив и 0-2. Сесил намери сили да изравни резултата за 2:2, но моментално след това отново загуби подаването си и до края така и не успя да навакса изоставането си.