Пърформанс инженерът на Люис Хамилтън Джок Клиър ще напусне Мерцедес, за да се присъедини към Ферари, твърдят немски медии.

Това е първата новина от няколко дни насам за ново попълнение в екипа на Скудерията, от който вече бяха освободени доста хора.

Клиър работи от десетилетия във Формула 1. Първо е в Уилямс като рейс инженер на Жак Вилньов, след това отива в Бритиш Американ Рейсинг, който по-късно се превърна в Хонда, Браун Гран при и накрая в Мерцедес. Информацията не е потвърдена официално, както и присъединяването на Боб Бел. За бившия технически директор на Мерцедес се смята, че ще започне работа в Маранело през март следващата година.

Междувременно италианските медии спрягат името на Нийл Мартин за следващия специалист, който ще бъде освободен от Скудерията. Той оглавява отдела за състезателни стратегии. През последните два дни бе потвърдено напускането на Пат Фрай (инженер директор), Никола Томбазис (главен конструктор) и Хирохиде Хамашима (специалист по работата на колата с гумите).