Николай Михайлов даде пресконференция по повод трансфера си в турския Мерсин. Стражът подписа 2-годишен договор с новака в Суперлигата и определи трансфера си като крачка напред в своята кариера.

"Още през първия месец се скарах с треньора във Верона. След това получих и контузия. Въобще не знаех, че идвам за втори вратар. Играх в един мач, когато ни пребиха. И всичко приключи", започна Ники.

"Говорих с треньора на Мерсин, каза ми, че отивам за първи вратар там. За мен финансите са на заден план в този момент. Имах оферта от Фулъм и докато се разбера с Верона, взеха унгарски вратар. Затова нещата не се получиха. Имах оферти от два други турски клуба. Имах още от Швейцария и Израел, но трябваше да се разбера с Верона. С тях разтрогнах в събота през нощта, в неделя заминах за Турция. Разочарован съм от всичко във Верона. В моята кариера това е крачка напред, с оглед на последната една година. Виждате какво футболисти играят сега в Турция. Със сигурност е крачка напред, защото не съм играл една година", добави той.

"Целта е да сме в Топ 10, все пак сме новаци в лигата. Хвърлят се доста пари за отбора. С Любо Пенев поддържам отлични отношения. Знам за себе си своите качества. Ако съм здрав и започна да играя, аз знам, че ще бъда на разположение на треньора. Той самият обаче преценява дали да ме повика. Никога не ми е минавало през главата да се връщам в България, защото имах 6-7 оферти от чужбина. Не искам да обиждам българското първенство", завърши Михайлов.