Плевен ще приеме Купата на България при мъжете. Днес на извънредно засение Управителният съвет на БФБ избра домакин на турнира. Кандидатурата на Спартак Плевен бе предпочетена пред тази на Балкан Ботевград заради значително по-добрите предложени финансови условия за участващите отбори.

Ботевградчани са включили в офертата си поемането на всички разноски съгласно изискванията на Наредбата. Плевенчани обаче ще поемат и настаняването в хотел със закуска на всички участващи отбори. Турнирът ще се проведе от 19 до 22 февруари. За последно Плевен бе домакин на финалния турнир през 2009 година, когато Левски победи Лукойл Академик на финала, а домакините останаха трети. Тазгодишното издание на турнира за Купата отново ще бъде във формат финална осмица.В надпреварата ще вземат участие 8 отбора от НБЛ като само тимът на Черноморец не е сред тях.

На 16 февруари ще се състои жребият за турнира. Той ще бъде дирижиран за четвъртфиналите, което значи, че първите четири тима в класирането на полусезона в НБЛ няма да могат да се срещнат помежду си. След това за полуфиналите жребият няма да бъде дирижиран.