Сериозни проблеми застигнаха треньора на Милан Масимилиано Алегри на последната тренировка на отбора преди мега-сблъсъка с Барселона в сряда. Полузащитниците Матио Фламини и Антонио Ночерино, които според медиите в Италия се бореха за място в титулярния състав на „росонерите", не тренираха със съотборниците си. И двамата се оплакват от мускулни болки и участието им в двубоя с Барса е под въпрос. Очаква се утре Ночерино и Фламини да минат късен фитнес-тест, след който Алегри ще разбере дали ще може да разчита на тях.

Иначе по-рано през деня треньорът на италианците призна на официалната пресконференция, че най-големите му затруднения са именно с избора на тримата полузащитници. „Монтоливо ще започне от първата минута. Кои двама ще бъдат до него ще реша тази вечер", сподели Алегри, минути преди да разбере за проблемите на Ночерино и Фламини.

Ако двамата не се възстановят навреме, то е твърде вероятно от първата минута да започне ветеранът Масимо Амброзини, както и завърналият се наскоро в игра Съли Мунтари. Не е изключено Алегри да върне в средата на терена и Кевин-Принс Боатенг, който от началото на настоящия сезон по-често играе в атака.

Добрата новина в Милан е свързана с голмайстора на отбора Стефан Ел Шаарави, който от няколко дни тренира на пълни обороти. „Малкия Фараон" пропусна двубоя с Парма миналия петък (2:1), след като се оплакваше от болки в коляното. От вчера обаче нападателят тренира на 100% и по всяка вероятност ще поведе атаката на своите. Не е ясно обаче с кого Ел Шаарави ще си партнира в атака. Ако Боатенг бъде върнат в средата на терена, то тогава единствените алтернативи остават Джампаоло Пацини и Боян Къркич, които през последните седмици са далеч от най-добрата си форма.

Новото попълнение Марио Балотели няма право да участва в Шампионската лига с екипа на Милан този сезон, тъй като вече има записани двубои с Манчестър Сити. Бразилецът Робиньо както обикновено е контузен, а 18-годишният Мбайе Нианг е с леки болежки, след като играе във всеки от двубоите на тима през последните 2 месеца.