Тимовете на ПСЖ и Порто продължават с тоталната си доминация в група „А", след като постигнаха нови победи. Днешните жерви бяха двата отбора с името Динамо, като украинският загуби домакинството си на френския вицешампион с 0:2, докато хърватите бяха разбити на „Ещадио до Драгао" от Порто с 3:0.

Така директният мач в следващия кръг между ПСЖ и Порто ще определи и първите начина на подредба на първите две места в тази група.

В Украйна отборът на ПСЖ се възползва максимално от кризата, в която се намира Динамо (Киев) и почти безпроблемно се справи със славния гранд. В греой на стадион „Олимпийски" в Киев се превърна аржентинецът Езикел Лавеци, който изигра първия си много силен мача с екипа на френския шлагер.

Първият гол на „Ел Почо" дойде в края на първата част, когато той направи чудесна комбинация със Златан Ибрахимович и изведен сам срещу Ковал направи 0:1.

Крайното 0:2 отново бе оформено от бившата звезда на Наполи, който се възползва максимално от грешка на Хачериди и прибра трите точки към Париж.

Очакваното в Португалия се случи и Порто взе класическа победа над Динамо (Загреб). Срещата се игра на една врата, като класиката бе най-малкото, с което момчетата на Анте Чарич можеха да загубят.

Попаденията за тазвечершния успех бяха дело на Лучо Гонсалес, Жоао Моутиньо и Джеймс Родригес.

ДИНАМО (КИЕВ)-ПСЖ 0:2

0:1 Лавеци (45'), 0:2 Лавеци (52')

ПОРТО-ДИНАМО (ЗАГРЕБ)3:0

1:0 Лучо Гонсалес (20'), 2:0 Моутиньо (67'), 3:0 Варела (85')