Анди Мъри определено е един от най-кошмарните съперници за хазартния стил на Доналд Йънг и го доказа с категорично 6:4, 6:2.

Мъри започна изключително търпеливо десетото си юбилейно участие на Мастърса в Маями и остави американския му съперник да се самоунищожи с нервна игра и куп непредизвикани грешки.

Анди получи брейкпойнт още в първия гейм на двубоя и Йънг запрати бекхенда си на два метра в аут. Серията на шотландеца доведе до преднина от 4-0 и 15-40, когато американецът избухна гневно на корта. Това изригване подейства освобождаващо на световния №44 и с по-агресивна и прецизна игра той спаси сервиса си, а успя и да върне един от пробивите за 3-5. Само в първите четири гейма Доналд допусна ужасяващите 13 непредизвикани грешки... Мъри бързо възстанови контрола върху мача със сервис гейм на нула, който оформи крайното 6-4 в откриващия сет.

Двукратният шампион в Маями продължи да се забавлява срещу американския си съперник и проби още два пъти във втората част за решаващ аванс от 4-1. Тогава Анди отново си позволи срив в концентрацията, който Йънг моментално превърна в брейкпойнт, но шотландецът все пак измъкна подаването си за 5-1. И отново със стабилен сервис гейм сложи край на двубоя с 6-4 6-2 за 83 минути. Следващият съперник на Мъри ще се реши в сблъсъка между Сантяго Хиралдо и Робин Хаасе.