Александър Томов бе много разочарован след поражението на "червените" с 0:2 от Локомотив (София). Идеологът на 31-кратните шампиони разкри, че от Борисовата градина са предложили на колегите си от "Надежда" да играят дербито на "Васил Левски". От ЦСКА са били готови да платят наема на Националния стадион.

"Имаше провокации в този мач, които са типични за нашите географски ширини. Ще гледаме записи с червения картон на Луис Соарес и ще направим предложение до треньорското ръководство относно това дали трябва да има глоба. Стадионът в "Надежда"? Има парадокасални неща в българската действителност. Попитай г-н Гигов колко пари дава за стадиона? Стадионът го вижда всеки. Той е казал, че от ЦСКА говорим неверни неща. Е, той пък е критерий на истината. Аз говорих с него по телефона преди няколко дни. Помолих го да сменим стадиона. Ние бяхме съгласни да играем на "Васил Левски" и бяхме готови да да платим наема. Футболът не може да се играе така". Вижте топката, която подскача. А и останахме с девет души".

„Интригата в "А" група се запазва. При шест точки пред Лудогорец ставаше друго. Знаехме, че ще сложат пясък и че ще направят терена да е като за бягане с камили. Съдията? Казвам само, че като двама играчи са изгонени, става много трудно за нас. Нашите състезатели не трябва да се подават на провокация. Соарес ми сподели преди време, че не е виждал стадиони като нашите в неговата родина. Дано не обиждам някого, но и в Африка имат по-добри стадиони от българските. Вижте топката как се движеше. Да са им честити трите точки на Локомотив. ЦСКА си остава ЦСКА".